Tomatensoep met gepocheerde zalm

Soep is echt ''comfort food''. Het is gemakkelijk, voedzaam en vooral erg lekker! Met dit leuke recept maak je een waar feestje van de maaltijd!

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de stukken zalmfilet een nacht afgedekt in de koelkast ontdooien.

    
  2. 2

    Doe de laurierblaadjes en rozemarijn in een kleine steelpan met de twee soorten olie en verwarm tot er kleine belletjes ontstaan. Leg de zalmfilets er voorzichtig in, ze moeten hellemaal bedekt zijn met olie.

    
  3. 3

    Verlaag de temperatuur tot de laagste stand en pocheer de zalm ca. 20 minuten in de olie.

    
  4. 4

    Doe ondertussen de diepgevroren tomatensoep zonder toevoeging van water of vet in een pan en kook op middelhoog vuur ongeveer 13 minuten. Af en toe roeren.

    
  5. 5

    Schenk de hete soep in mooie diepe borden of kommen, haal de zalm voorzichtig uit de olie en laat deze uitlekken. Scheur vervolgens de zalm in stukjes. Leg de stukjes zalm op de soep en garneer naar eigen smaak.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1000 g Tomatensoep
  • 2 porties Atlantische zalmfilet
  • 200 ml Olijfolie
  • 200 ml Koolzaadolie
  • 4 stuks Laurierblaadjes
  • 4 takjes Rozemarijn
  • Garnering naar keuze