Tomatensoep met een Aziatisch tintje

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Snijd de knoflook fijn en het citroengras in lange stukken. Fruit de ui, knoflook en citroengras aan in olie gedurende drie minuten en voeg daarna de tomatenblokjes en de bouillon toe. Breng aan de kook.

    
  2. 2

    Snijd de vis in hapklare stukken en voeg het samen met de sojasaus, limoensap en vissaus toe aan de pan. Laat het geheel 5-7 minuten sudderen.

    
  3. 3

    Kruid met peper en zout, bestrooi met chilipeper en garneer met koriander.

    

Serveertips

Ons Tarwe stokbrood (2922) is perfect om mee te dippen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Kabeljauwrugfilet (of een andere vis naar wens)
  • 350 ml Groentebouillon
  • 400 g Blikje tomatenblokjes
  • 10 g Koriander
  • 2 teentjes Knoflook
  • 100 g Uienblokjes
  • 50 g Citroengras
  • 1 el Olie
  • 1 el Chili
  • 1 stuk Limoen
  • 2 el Sojasaus
  • 30 ml Vissaus