Vruchten "Brûlée"

Heeft u wel eens een crème brûlée gemaakt? Het is vaak veel werk en lastig te maken. Probeer eens ons verleidelijk eenvoudige recept met romig vanille-ijs in plaats van room. Gekarameliseerd en afgemaakt met een frisse fruitcompote.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Doe het bevroren fruit in een kom en bestrooi met suiker en gehakte munt. Laat het fruit ontdooien.

    
  2. 2

    Vul elk schaaltje met een bolletje Vanille-bourbon-ijs en bewaar in de vriezer.

    
  3. 3

    Vlak voor de bereiding haalt u de schaaltjes uit de vriezer en strooit u een laagje bruine suiker over het ijs. Karamelliseer de bovenkant met een brander of door de schaaltjes even onder de grill van de oven te zetten.

    
  4. 4

    Nadat er een bruine karamelkorst zichtbaar is serveert u de brûlée. Bedek met de fruitcompote.

    

Serveertips

De resterende vruchten kunnen worden geserveerd als een fruitpunch.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Vruchtenmix
  • 600 g Vanille-Bourbon
  • 60 g Bruine suiker
  • 40 g Suiker
  • 2 Takjes munt