Spruitjessalade met warme hazelnotenvinaigrette

Spruitjes kent zijn wortels in België, waar deze al sinds 1587 worden verbouwd. De eerste nachtvorst zorgt voor de fijne aroma van de spruitjes en maakt ze erg populair als groente, gratin, ovenschotels en salades.
Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Maak een vinaigrette van zout, peper, sinaasappelazijn en notenolie.

    
  2. 2

    Bak de hazelnoten in een pan en zet daarna apart.

    
  3. 3

    Kook de spruitjes in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn. Roer ze daarna door de vinaigrette.

    
  4. 4

    Was de appels en snijd in plakjes. Leg deze over de salade. Besprenkel met de gebakken hazelnoten en serveer lauw.

    

Serveertips

Wilt u het serveren als groente in plaats van een salade? Bak dan de appels samen met de hazelnoten in een beetje boter en voeg dit toe aan de spruitjes. Eenvoudig te kruiden met een beetje peper en zout. Serveer warm.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g Spruiten
  • 2 Appels
  • 2 el Hazelnoten
  • 4 el Sinaasappelazijn
  • 4 el Notenolie
  • Zout, peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.