Spruitjes curry met kikkererwten

De combinatie van zachte spruitjes met kikkererwten en romige kokosmelk maken het een heerlijke exotische curry. Een ware smaakbeleving.

Personen
4
Tijd
50 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uienblokjes hier aan toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgend de knoflook- en gemberblokjes toe en bak gedurende 1-2 minuten.

    
  2. 2

    Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe aan de pan, roer goed door en giet de kokosmelk erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat het op middelhoog vuur 5-7 minuten koken.

    
  3. 3

    Voeg kerriepoeder, komijn en kurkuma toe aan de pan. Roer gedurende 1-2 minuten goed door.

    
  4. 4

    Voeg de uitgelekte en gespoelde kikkererwten en de bevroren spruitjes toe aan het geheel. Laat de curry 15-20 minuten sudderen tot de spruitjes gaar zijn. Breng het op smaak met geraspte limoenschil en sap samen met peper en zout.

    
  5. 5

    Laat de curry voor het serveren een paar minuten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen. Garneer met een takje koriander en serveer eventueel met rijst of brood.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Spruitjes
  • 2 el Uienblokjes
  • 1 tl Knoflookblokjes
  • 1 tl Komijn, kurkuma, zout & peper
  • 400 g Kikkererwten
  • 1 el Gemberblokjes
  • 2 el Kerrie poeder
  • 2 stuks In blokjes gesneden tomaat
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 stuk Limoensap + schil
  • 2 el Olijfolie extra vergine
  • 1 takje Koriander