Spinazieroomsoep met krokant gebakken spelterwten

Deze smaakvolle en aromatische soep met knapperige erwten is een eenvoudige en smaakvolle optie voor een stevige lunch of licht diner.

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uienblokjes toe en bak ze tot ze glazig zijn ongeveer 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en kook het geheel nog 1-2 minuten.

    
  2. 2

    Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe en bak kort mee. Doe de bevroren roomspinazie ook in de pan en voeg de groentebouillon hier ook aan toe.

    
  3. 3

    Roer goed en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep op middelhoog vuur sudderen tot de aardappelen gaar zijn, 15-20 minuten. Af en toe roeren.

    
  4. 4

    Zodra de aardappelen gaar/zacht zijn kan de soep gepureerd worden met een staafmixer tot een gladde consistentie.

    
  5. 5

    Voeg de gedroogde basilicum, zout en peper toe en verwarm de soep opnieuw om vervolgens te serveren.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Roomspinazie
  • 1 el Uienblokjes
  • 1 tl Knoflookblokjes
  • Olijfolie extra vergine
  • 200 g Spelterwten
  • 1 tl Basilicum
  • 1 stuk Geschilde en gesneden aardappel
  • 1 l Groentebouillon
  • Zout & peper