Spinazie malfatti met salieboter en Parmezaanse kaas

Malfatti is een bekende Italiaanse pastasoort. Ze zijn een eenvoudige en rustieke versie van de gevulde pasta en kunnen worden bereid met verschillende vullingen en sauzen.

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de diepgevroren roomspinazie in een zeef en laat goed uitlekken, maar knijp de room er niet uit.

    
  2. 2

    Meng in een kom de spinazie, ricotta, ei, geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat. Het mengsel moet een gelijkmatige vulling creëren.

    
  3. 3

    Voeg geleidelijk de bloem toe en meng voorzichtig tot er een zacht deeg ontstaat. Voeg indien nodig meer bloem toe om te voorkomen dat het deeg te plakkerig gaat worden.

    
  4. 4

    Vorm het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot een rol van 2 cm dik. Snijd de rol in kleine stukjes van ongeveer 2 cm en vorm er balletjes van. Druk licht op de balletjes om een Malfatti-vorm te creëren.

    
  5. 5

    Smelt ondertussen de boter in een pan en bak de salie op een lage temperatuur tot het geurig maar niet bruin is.

    
  6. 6

    Haal de gekookte malfatti uit het water en voeg ze toe aan de pan met salieboter. Giet voorzichtig wat boter over ieder bolletje met een lepel.

    
  7. 7

    Schik de malfatti op een bord en serveer samen met wat geraspte Parmezaanse kaas.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Roomspinazie
  • 150 g Ricotta
  • 1 stuks Ei
  • 100 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 300 g Bloem
  • 0.5 tl Nootmuskaat poeder
  • 2 el Boter
  • 10 blaadjes Verse salie
  • Zout & peper