Schnitzel met pepersaus - Recept

Een klassieker met een pittige twist: schnitzel met pepersaus. Het krokante korstje van de schnitzel combineert perfect met de rijke en kruidige pepersaus, die zorgt voor een intense smaakbeleving. Of je nu houdt van een milde of een pittigere variant, deze saus voegt diepte en karakter toe aan de schnitzel.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Schnitzel met pepersaus

  1. 1

    Verhit de geklaarde boter in een pan. Haal de gepaneerde varkensschnitzels uit de verpakking en leg ze in het hete vet. Zet de temperatuur op middelhoog en bak de schnitzels in 8 tot 10 minuten goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en houd ze warm.

    
  2. 2

    Doe de uienblokjes in het bakvet en fruit deze aan. Blus ze af met een scheutje cognac, laat dit inkoken en voeg daarna de room toe.

    
  3. 3

    Laat alles inkoken tot de gewenste dikte, voeg de groene peperkorrels toe en breng op smaak met paprikapoeder, zout en versgemalen peper.

    
  4. 4

    Giet de saus over de schnitzels en serveer met wat tuinkers als decoratie.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Wienerschnitzel
  • 2 el Geklaarde boter
  • 2 el Uienblokjes
  • 1 scheutje Cognac
  • 200 ml Slagroom
  • 4 el Ingelegde groene peperkorrels
  • Paprikapoeder, zout, verse peper
  • Tuinkers ter decoratie