Roomsoesjes-aardbeientiramisu

In tegenstelling tot de klassieke tiramisu, dat met rauwe eieren wordt gemaakt, bevat deze heerlijke variant geen rauwe eieren en kan op een zomerdag langer buiten de koelkast.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Vul een laagje bevroren aardbeien in mooie dessertglazen met een beetje suiker. Leg hier twee slagroomsoesjes bovenop.

    
  2. 2

    Roer de magere kwark, mascarpone en water door elkaar met een garde. Roer de suiker erdoor en verdeel bovenop de slagroomsoesjes in de dessertglazen.

    
  3. 3

    Doe de aardbeien, slagroomsoesjes en mascarponemix om en om in de glaasjes zodat er mooie lagen ontstaan. Eindig met een aardbei bovenop en eventueel een takje munt.

    
  4. 4

    Laat alles ontdooien in de koelkast en serveer koud.

    

Serveertips

Geen dessertglaasjes? Kan ook in een mooie schaal worden gemaakt en daarna op een mooi bord worden geschept. Serveer met wat schijfjes aardbei ernaast.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Mini-roomsoesjes
  • 300 g Aardbeien
  • 250 g Magere kwark
  • 250 g Mascarpone
  • 3 el Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 4 el Mineraalwater