Pinsa Finferli met Plat brood 9898

Pizza, een klassieker uit de Italiaanse keuken, wordt nu geconfronteerd met concurrentie van de pinsa. Een plat brood van luchtig deeg belegd met de lekkerste ingrediënten! En terwijl pizza voor het bakken wordt belegd, wordt de pinsa vaak daarna belegd om de structuur van de ingrediënten te behouden.

Personen
1
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal het diepgevroren plat brood uit de verpakking, plaats deze op een bakrooster en laat ongeveer 10 minuten ontdooien. Bak vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 18 minuten goudbruin.

    
  2. 2

    Maar de rucola schoon, pluk de blaadjes van de stelen, dep deze droog en zet ze even apart.

    
  3. 3

    Verhit olie in een pan en fruit de uienblokjes op middelhoog vuur aan. Voeg de cantharellen toe en breng op smaak met verse peper.

    
  4. 4

    Halveer de pancetta en bak ze krokant in een tweede pan. Giet het vet af en voeg het spek bij de cantharellen.

    
  5. 5

    Versier de pinsa (plat brood) met het mengsel van pancetta en cantharellen, top af met de rucola blaadjes.

    

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 stuk Plat brood
  • 125 g Cantharellen
  • 25 g Zuid-Tiroolse Pancetta 34322
  • 50 g Gesnipperde ui
  • 25 g Rucola
  • 1 el Plantaardige olie