Pasta all'olio met garnalen

Pasta maakt gelukkig! Het is waar: pasta kan ons humeur op een positieve manier beïnvloeden. Pasta zorgt er namelijk voor dat een centraal punt in de hersenen geactiveerd wordt die verantwoordelijk is om ons positief en gelukkig te laten voelen. Daarnaast wordt het deeg van de pasta op originele Italiaanse wijze gekneed en gevormd. Door het ruwe oppervlak van de spiraalvormige pasta wordt de saus nog beter geabsorbeerd worden en dat maakt ons tweemaal zo gelukkig! Buon Appetito!
Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de garnalen in de koelkast.

    
  2. 2

    Gaar de pasta in ongeveer 10 minuten in kokend water.

    
  3. 3

    Was de garnalen en dep ze droog. Bak de knoflookblokjes in een pan met olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak voor een korte tijd. Voeg als laatste de peterselie toe.

    
  4. 4

    Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met garnalen. Hussel alles goed door elkaar en schep op voorverwarmde borden. Serveer met geraspte pecorino en vers gemalen peper.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Spiraalvormige pasta
  • 4 el Olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes Knoflook, in kleine blokjes
  • 200 g Garnalen
  • 50 g Peterselie
  • 40 g Geraspte pecorino
  • Zout, vers gemalen peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.