Oosterse salade

Een salade, maar dan net even anders dan anders. Lekker als lunch of als diner.

Personen
4
Tijd
15 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak de gekruide kippenreepjes op middelhoog vuur in circa acht minuten goudbruin.

    
  2. 2

    Halveer de sla, verwijder de steeltjes en snijd in dikke plakken.

    
  3. 3

    Schil de komkommer en snijd in plakjes, halveer de tomaatjes.

    
  4. 4

    Meng de yoghurt met citroensap, suiker, zout, peper en gehakte peterselie tot een dressing.

    
  5. 5

    Verdeel de sla, komkommer en tomaatjes in laagjes in een mooi glas.

    
  6. 6

    Verdeel de yoghurtdressing erover. Leg de gebakken kip op de salade en maak af met verkruimelde fetakaas.

    

Serveertips

Garneer met een partje citroen en een broodje.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Gekruide kippenreepjes
  • 2 stronkjes Romaine sla
  • 1 stuk Komkommer
  • 250 g Tomaatjes
  • 2 el Olijfolie extra vergine
  • 70 g Yoghurt
  • 100 g Fetakaas
  • 2 takjes Verse peterselie
  • 1 el Suiker
  • 2 tl Citroensap
  • Peper en zout