One-pot boerenkool met drie toppings - Recept

Op zoek naar een veelzijdig en gezond pastagerecht? Deze pasta met boerenkool en toppings biedt niet alleen een heerlijke smaak maar is ook een voedzame maaltijd. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd!

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: One-pot boerenkool met drie toppings

  1. 1

    Verhit wat olijfolie in een grote pan of pot met deksel. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak op middelhog vuur 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de boerenkool toe en bak nog 5 minuten, roer af en toe. Breng royaal op smaak met zout en peper.

    
  2. 2

    Was de citroen, droog hem af, rasp de schil en pers het sap uit. Vul de waterkoker met 1 liter water en zet deze aan.

    
  3. 3

    Voeg de pasta, citroenschil, citroensap, linzen en groentebouillon met het hete water bij de boerenkool. Zet het deksel op de pan en laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur. Voeg indien nodig wat extra water toe als de pasta te droog is. Haal de pan van het vuur, voeg 1 eetlepel olijfolie en de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout indien nodig.

    
  4. 4

    Voor de eerste topping: bak het paneermeel met de chilivlokken in olijfolie op middelhoog vuur tot het goudbruin is.

    
  5. 5

    Voor de tweede topping: meng de olijfolie en honing in een kom, voeg citroenschil en -sap toe en breng op smaak met zout en peper. Verkruimel de feta grof en laat even marineren.

    
  6. 6

    Voor de derde topping: druk de kappertjes goed uit om overtollige vloeistof te verwijderen. Verhit zonneboemolie in een klein pannetje en frituur de kappertjes 1 minuut. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    
  7. 7

    Gebruik naar wens alle drie de toppings samen of afzonderlijk - elke topping geeft de pasta zijn eigen smaak.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Boerenkool
  • 350 g Orecchiette pasta
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 el Ui
  • 1 tl Gember
  • 1 tl Knoflook
  • 1 stuk Citroen
  • 200 g Groene linzen
  • 1 tl Groente bouillon
  • Olijfolie, zout, peper
  • -
  • Voor topping 1:
  • 70 g Paneermeel
  • 2 el Extra vergine olijfolie
  • Chilivlokken
  • Zout
  • -
  • Voor topping 2:
  • 180 g Feta
  • 3 el Extra vergine olijfolie
  • 2 el Honing
  • Citroen
  • Zout en peper
  • -
  • Voor topping 3:
  • 1 handje Kappertjes
  • 200 ml Zonnebloemolie