Mini-kipschnitzel stamppot

Mini-kipschnitzels met aardappelpuree en doperwtjes.
Een harmonieus contrast tussen de zachte en romige aardappelpuree, de knapperige doperwten en de smaakvolle mini-kipschnitzels. 

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Schil, was en snijd de aardappelen in blokjes. Doe de in blokjes gesneden aardappelen in een grote pan en vul deze met water. Breng aan de kook en gaar de aardappelen gedurende 15-20 minuten. Giet de aardappelen vervolgens af en zet opzij.

    
  2. 2

    Smelt 2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Doe de gekookte aardappelen terug in de pan en pureer ze met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de gebakken ui en knoflook, melk en de resterende boter toe en meng goed. Voeg indien nodig meer melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.

    
  3. 3

    Voeg de doperwten toe aan de aardappelpuree en roer voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw op de laagste temperatuur tot alles goed warm en smeuïg is.

    
  4. 4

    Verhit ondertussen bakboter in een pan en bak de diepgevroren mini-kipschnitzels aan beide kanten op matige temperatuur gedurende ongeveer 15 minuten.

    
  5. 5

    Schik de aardappelpuree en doperwtjes op de borden, leg de mini-kipschnitzels erop en garneer eventueel met verse kruiden

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 stuks Mini-kipschnitzel met aardappelpanade
  • 1 kg Aardappelen
  • 400 g Jonge doperwten
  • 1 el Uienblokjes
  • 1 tl Knoflookblokjes
  • 4 el Boter
  • 200 ml Melk
  • 3 el Bakboter
  • Peper/zout
  • Verse kruiden