Libanese salade met kippenborstfilet

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de kipfilets

    
  2. 2

    Ontdooi het boerenbrood, snijd in sneetjes en bak het in de pan met twee eetlepels olijfolie tot het knapperig is. Leg aan de kant.

    
  3. 3

    Dep en droog de tomaten en komkommer. Snijd de Romano sla in reepjes en de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in stukjes en verwijder de binnenkant.

    
  4. 4

    Hak de peterselie en muntblaadjes grof.

    
  5. 5

    Pers het teentje knoflook en meng met olijfolie, balsamico en het sap van een halve citroen. Voeg indien nodig een paar druppels water toe.

    
  6. 6

    Bak de kipfiletreepjes ongeveer 10 minuten in plantaardige olie tot ze gaar zijn.

    
  7. 7

    Voeg ondertussen de sla, tomaten, komkommer en peterselie toe aan de dressing en meng goed. Pas kort voor opdienen de sneetjes brood toevoegen.

    
  8. 8

    Snijd de kipfilet en maak de salade op. Strooi de munt eroverheen en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 St. Kipfilet
  • 1 St. Tarwe stokbrood
  • 2 St. Tomaten
  • 1 St. Komkommer
  • 1 St. Rode ui
  • 1 St. Romano sla
  • 1 St. Verse munt en peterselie
  • 1 St. Hlaf teentje knoflook
  • 4 el Olijfolie
  • 2 el Balsamico
  • 1 St. Halve citroen

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.