Kipgrillsnack menu - Recept

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Kipgrillsnack menu

  1. 1

    Bonenrijst: Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg ze samen met de kidneybonen toe. Roer de rijst erdoor en schenk de kokosmelk en het water erbij. Leg de lente-ui en eventueel de chili bovenop. Breng aan de kook, dek af en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is. Verwijder de lente-ui en chili, breng op smaak met zout.

    
  2. 2

    Koolsla: Kneed de witte kool met een snuf zout zodat deze zachter wordt. Meng in een kom alle overige ingrediënten tot een romige dressing. Voeg de kool, wortel, paprika en lente-ui toe, meng goed door en laat minimaal 30 minuten in de koelkast intrekken.

    
  3. 3

    Kip grillsnack en maïs: Grill het ontdooide Jerk Chicken op een voorverwarmde barbecue tot het vel mooi knapperig is. Wrijf de maïskolven in met wat olie of boter en rooster ze rondom op de grill tot ze goudbruin zijn.

    
  4. 4

    Serveren: Serveer de kip samen met de bonenrijst, cole slaw en gegrilde maïs op een grote schaal of bord. Knijp de limoenpartjes uit over de maïs en genieten maar!

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Kip grillsnack
  • Voor de bonenrijst:
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 el Gesnipperde ui
  • 1 tl Knoflookblokjes
  • 5 takjes Verse tijm
  • 400 g Kidneybonen
  • 200 g Langkorrelrijst
  • 400 ml Kokosmelk
  • 200 ml Water
  • 1 stuk Lente-ui
  • 1 tl Rode chili
  • Voor de koolsla:
  • 300 g Witte kool, fijn gesneden
  • 100 g Wortel, fijn geraspt
  • 1 stuk Rode paprika, in fijne reepjes
  • 3 stuks Lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 3 el Mayonaise
  • 1 el Yoghurt
  • 1 tl Appelazijn of limoensap
  • 1 tl Suiker
  • Zout en peper
  • Verder:
  • 8 halve Maïskolven
  • 2 stuks Limoenen