Kipfilet met twee soorten dip

Zelfs de oude Romeinen hielden van gevogelte en zagen dit echt als een delicatesse. Ook waardeerden ze de voordelen ervan. Gevogelte bevat waardevolle eiwitten en levert ook ijzer, zink en kalium.
Personen
4
Tijd
25 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Bak de kipfilethaasjes in olie gedurende circa 8-10 minuten. Draai ze af en toe om.

    
  2. 2

    Voor de currydip: meng yoghurt met kerriepoeder, zout en peper. Snijd kumquats (citrusvrucht) in kleine blokjes en meng het erdoor.

    
  3. 3

    Voor de pruimen-kaneeldip: roer de portwijn, stukjes pruimen, kaneel, suiker, sojasaus en citroensap door elkaar en pureer. Breng op smaak met zout en peper.

    
  4. 4

    Serveer de kipfilethaasjes met de dips en een beetje chilipoeder.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Kipfilethaasjes "Kruiden-lijnzaad"
  • 2 el Plantaardige olie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1.5 tl Kerriepoeder
  • 4 Kumquats
  • 100 ml Portwijn
  • 40 g Pruimen
  • 1 tl Bruine suiker
  • 1 el Sojasaus
  • Kaneelpoeder
  • Zout en peper
  • Chilipoeder

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.