Kip-tajine met olijven en citroen

Een tajine is een soort pot, die traditioneel wordt gebruikt in de Oosterse keuken. Het aantal gerechten dat u kunt bereiden in een tajine is enorm. Zo hebben wij voor u vandaag een heerlijke variatie met kip, olijven en citroen.

Personen
4
Tijd
120 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Haal de kippenbouten uit de verpakking en laat deze een nacht in de koelkast ontdooien.

    
  2. 2

    Snij de geconfijte citroenen en gember in kleine stukjes.

    
  3. 3

    Voor de marinade mengt u 2-3 eetlepels olijfolie met de helft van de stukjes citroen en gember, 2-3 eetlepels knoflookblokjes en alle kruiden.

    
  4. 4

    Smeer de kippenbouten in met de marinade en laat deze minimaal 30 minuten intrekken.

    
  5. 5

    Bereid 1 liter kippenbouillon van 1 liter water en 2 bouillonblokjes.

    
  6. 6

    Was de krieltjes met schil goed.

    
  7. 7

    Verwarm 5-6 eetlepels olijfolie in een pan en bak de kippenbouten gedurende 6 minuten goudbruin. Haal de kippenbouten uit de pan en bak de overgebleven knoflookblokjes en sjalotten.

    
  8. 8

    Leg de kippenbouten in de tajine en giet hier de bouillon overheen. Voeg de sjalotten, knoflookblokjes en overgebleven stukjes citroen en gember toe en laat sudderen op middelhoog vuur voor een uur.

    
  9. 9

    Voeg 25 minuten voor het einde van de kooktijd, de olijven, aardappelen en verse koriander toe aan de tajine.

    

Serveertips

U hoeft het gerecht niet te kruiden met zout, omdat de olijven en geconfijte citroenen al zout van smaak zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 stuks Kippenbouten
  • 400 g Krieltjes
  • Gemarineerde pitloze olijven
  • 300 g sjalotten
  • 2 stuks Bouillonblokjes van kip
  • Komijn
  • Kaneel
  • Saffraan
  • 10 el Olijfolie extra vergine
  • 7 el Knoflookblokjes
  • Verse gember
  • 4 stuks Geconfijte citroen
  • 1 takje Verse koriander

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.