¡Hola! Tapas

We nemen je mee op culinaire reis naar Spanje met deze traditionele, overheerlijke tapas!

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Albondigas: Breng ca. 200 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Pureer de tomaten, knoflook en de bouillon in een hoge mengkom. Voeg olijfolie toe en breng op smaak met kaneel, suiker, zout en peper. Verwarm een beetje vet in een hoge pan. Doe de gehaktballetjes in de pan en bak ze gedurende 10 minuten. Voeg de tomatensaus toe, verwarm opnieuw en laat de balletjes zacht sudderen. Verdeel de balletjes in schaaltjes met de saus om te serveren.

    
  2. 2

    Calamares met aioli: Bereid de calameres zoals aangegeven op de verpakking. Doe de eidooer met het citroensap in een hoge kom en mix met een staafmixer. Tijdens het mixen langzaamaan de olijfolie in kleine beetjes toevoegen en blijven mixen. Voeg vervolgens de knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Mix het nogmaals tot een gladde massa. Leg de inktvisringen in schaaltjes en serveer met de aioli.

    
  3. 3

    Tortilla's: Verwarm olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur gaar, regelmatig roeren tijdens de bereiding. Fruit de uien aan in een tweede pan met een beetje olie totdat ze glazig en goudbruin zijn. Doe de eieren in een grote kom en klop deze met een garde. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappelen en uien toe aan het eimengsel en laag vijf minuten staan. Verwarm olijfolie in een pan, doe het tortillamengsel in de pan en laat twee minuten op matige temperatuur bakken. Leg een bord op de pan en draag de pan met het bord om zodat de tortilla op het bord valt. Schuif de tortilla vervolgens terug in de pan met de ongare kant naar beneden en bak deze nog één minuut. Snijd de tortilla in vierkantjes, decoreer met een olijf en serveer op kleine bordjes.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Mini gehaktballen
  • 500 g Calamares Mediterraan
  • 250 g Aardappelschijfjes
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 200 ml Water
  • 1 stuk Eidooier
  • 20 ml Olijfolie extra vergine
  • 1 el Citroensap
  • 2 teentjes Verse knoflook
  • 3 stuks Tomaten
  • 50 g Ui, gesnipperd
  • 3 stuks Eieren
  • Peper en zout
  • Kaneel en suiker