Heerlijke herfstsalade

Geniet van de herfstsalade met rode biet, geroosterde bloemkool en malse mini-kipschnitzels. Een ware smaakbeleving voor de herfst!

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en leg ze op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster in de voorverwarmde oven tot de bloemkool goudbruin en krokant is, ongeveer 20-25 minuten. Zet opzij en laat afkoelen.

    
  2. 2

    Snijd ondertussen de rode biet in blokjes en giet de kikkererwten af. Bak de diepvries mini-kipschnitzels in een pan met een beetje bakboter op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Snijd de kipschnitzels in reepjes en houd ze nog een beetje warm.

    
  3. 3

    Was en laat de sla goed uitlekken. Doe de sla in een kom en voeg de blokjes rode biet, geroosterde bloemkoolroosjes en kikkererwten toe.

    
  4. 4

    Meng voor de dressing de olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kleine kom tot een mengsel. Giet het over de salade en meng voorzichtig alle ingrediënten door elkaar.

    
  5. 5

    Verdeel de sla over de borden en leg de reepjes mini-kipschnitzel er boven op. Bestrooi het geheel met wat verkruimelde fetakaas, gehakte peterselie of walnoten.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 stuks Mini-kipschnitzel met aardappelpanade
  • 1 stuks Bloemkool
  • 2 stuks Rode bieten
  • 400 g Kikkererwten
  • 100 g Gemengde salade
  • 50 g Fetakaas
  • 3 el Bakboter
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Citroensap
  • 1 tl Honing
  • Peper/zout
  • Optioneel: verse kruiden en gehakte walnoten