Hartige wafel

Een hartige wafel voor de lekkere trek of gaat u liever voor de zoete variant? Met dit leuke wafel recept kunt u alle kanten op! Maak in een handomdraai de lekkerste variaties.

Personen
4
Tijd
15 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Mix de boter met de handmixer ongeveer 5 minuten. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg vervolgens afwisselend karnemelk en bloem met bakpoeder toe. Voeg vervolgens Parmezaanse kaas en spinazie toe en breng het deeg op smaak met zout en peper.

    
  2. 2

    Vet het voorverwarmde wafelijzer naar behoefte in met een beetje olijfolie en bak de wafels achter elkaar gaar.

    
  3. 3

    Laat de wafels afkoelen en snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren. Met olijfolie, zout en peper worden de tomaten onze verfrissende salsa, die perfect past bij de pittige wafels.

    

Serveertips

Tip: In plaats van Parmezaanse kaas kun je ook feta, emmentaler of Italiaanse kruiden gebruiken. Mozzarella gaat ook heel goed samen met de tomatensalsa.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g Roomspinazie
  • 100 g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 125 g Zachte boter
  • 2 stuks Eieren
  • 250 g Bloem
  • 1 el Bakpoeder
  • 250 ml Karnemelk
  • 4 el Olijfolie
  • 500 g Cherrytomaatjes
  • 1 el Zout
  • 1 el Peper