Hartige ovenschotel met kalkoensteak en cantharellen

De cantharel is een edele paddenstoel met een gekruide smaak en dankt haar naam aan het kruid 'peper' omdat dit is waar het rauw naar smaakt. De cantharel is een echte delicatesse.
Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Bak de kalkoensteak in twee eetlepels olie in een koekenpan gedurende 8-10 minuten. Haal uit de pan en snijd door de helft.

    
  2. 2

    Voeg de paprikareepjes, uienblokjes en de cantharellen toe aan de pan en bak de groenten in het vet van de kalkoensteak ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Giet dan de room in de pan en breng aan de kook. Verfijn de saus met tomatenpuree en breng op smaak met zout, peper en gesneden bieslook.

    
  3. 3

    Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.

    
  4. 4

    Leg de kalkoensteak in een ovenschaal en verdeel hierover de groenten in saus. Bestrooi met geraspte kaas. Verdeel de zoete aardappelfriet over een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat en de ovenschaal in de oven en laat het staan gedurende 18-20 minuten.

    
  5. 5

    Serveer de ovenschotel op borden en serveer met de zoete aardappelfriet.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Kalkoensteak
  • 3 el Olijfolie extra vergine
  • 50 g Uienblokjes
  • 500 g Paprikareepjes
  • 300 g Cantharellen
  • 200 ml Slagroom
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 bosje Bieslook
  • 80 g Geraspte kaas
  • 750 g Zoete aardappelfriet
  • Zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.