Groenten-kokosgratin

Stoofschotels en eenpansgerechten zijn natuurlijk ideaal, daar sluit deze goed gevulde en gezonde gratin zich ook bij aan! Een variatie van zoet en kruidig met een bite, deze gratin heeft alles!

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Week de cashewnoten een nacht in koud water. De volgende dag afspoelen en pureren met 150 - 200 ml water en kokosmelk tot een puree.

    
  2. 2

    Fruit de gember in kokos olie, voeg de gemengde groenten toe en bak circa vijf minuten. Verdeel hierna de groenten over een geschikte schaal.

    
  3. 3

    Breng de cashewnoten-puree op smaak met wat zout, peper en chilipoeder.

    
  4. 4

    Verdeel de puree over de groenten en bestrooi deze met geraspte kokos.

    
  5. 5

    Laat de gratin in een voorverwarmde oven bij 180° gedurende 20-30 minuten garen.

    

Serveertips

Tip: Voor een niet vegetarische variant kunt u ook stukjes kipfilet (8615) of gehakt toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Gemengde groenten met broccoli
  • 100 g Cashewnoten
  • 100 ml Kokosmelk + 1 el gember
  • 3 el Geraspte kokos
  • 1 el zout en peper
  • 1 el chilipoeder + 1 el instantbouillon
  • 200 g Geraspte kaas