Groenten-kokosgratin

Stoofschotels en een pansgerechten zijn natuurlijk ideaal, daar sluit deze goed gevulde en gezonde gratin zich ook bij aan! Een variatie van zoet en kruidig met een bite, deze gratin heeft alles!

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Week de cashewnoten een nacht in koud water. De volgende dag afspoelen en pureren met 150 - 200 ml water en kokosmelk tot een puree. Bak de gemengde groenten beetgaar in eigen gewenste olie. Verdeel hierna de groentes over een met kaas gegratineerde schaal.

    
  2. 2

    Breng de cashewnoten-puree op smaak met wat zout, peper en chilipoeder.

    
  3. 3

    Verdeel de puree over de groenten en bestrooi deze met geraspte kokos.

    
  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C en laat hierna de gratin gedurende 20 - 30 minuten garen.

    

Serveertips

Tip: Voor een niet vegetarische variant kunt u ook stukjes kipfilet (8615) of gehakt toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Gemengde groenten met broccoli
  • 100 g Cashewnoten
  • 100 ml Kokosmelk
  • 3 el Geraspte kokos
  • 1 el zout en peper
  • 1 el chilipoeder
  • 200 g Geraspte kaas