Gebakken camembert-sandwich - Recept

De naam 'sandwich' komt uit het Engels en betekent letterlijk 'boterham'. Als tussendoortje of snack wordt een sandwich belegd met warme of koude ingrediënten en vaak geroosterd, getoast of gewoon belegd. Het wordt traditioneel geserveerd in driehoeken gesneden.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Gebakken camembert-sandwich

  1. 1

    Laat de camembert ontdooien en snijd deze horizontaal doormidden.

    
  2. 2

    Was de peer, dep hem droog, verwijder het klokhuis en snijd de peer in dunne schijfjes.

    
  3. 3

    Snijd de sneetjes tostibrood diagonaal door en leg op de ene helft van iedere toast twee plakjes rauw ham, twee helften camembert en enkele peer schijfjes.

    
  4. 4

    Leg de tweede toast erbovenop, druk licht aan en bak de sandwiches in een beetje olie op laag vuur in een pan, ongeveer 6 minuten per kant. Draai ze af en toe om en druk licht aan met een spatel.

    
  5. 5

    Haal de sandwiches uit de pan, snijd voorzichtig doormidden, stapel ze op elkaar en zet vast met een houten spies.

    
  6. 6

    Serveer de sandwiches versierd met rode peperkorrels en verse tijm.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Gebakken camembert
  • 1 stuks Harde peer
  • 4 sneetjes Tostibrood
  • 8 plakjes Rauw ham
  • 2 el Extra vergine olijfolie
  • 1 tl Rode peperbessen
  • Verse tijm
  • 4 stuks Houten spiesjes