Feestelijke ijsbowl met chocolade - Recept

Deze feestelijke ijsbowl met chocolade is de perfecte manier om elke gelegenheid nog specialer te maken. Romig ijs in combinatie met een bessenmix, poedersuiker en chocola, is dit dessert een ware traktatie voor elke zoetekauw. Of het nu gaat om een verjaardag, een diner of gewoon een gezellige avond, deze ijsbowl maakt van elk moment een feest!

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding Recept: Feestelijke ijsbowl met chocolade

  1. 1

    Verwarm de zoete bessenmix met de poedersuiker in een pan en pureer het daarna met de staafmixer.

    
  2. 2

    Breek de chocoladekoekjes, rasp de blokchocolade in grote krullen en klop de slagroom met eventueel wat suiker goed stijf.

    
  3. 3

    Vul de ijscoupes in lagen met het bessenpuree, de koekjes, het ijs en de helft van de chocoladekrullen.

    
  4. 4

    Top de ijscoupes af met een grote toef slagroom en garneer het met de rest van de chocoladekrullen en een ijs-kers.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 ml Chocoladesplit
  • 200 g Zoete bessenmix
  • 2 el Poedersuiker
  • 2 stuks Grote chocoladekoekjes
  • 30 g Blokchocolade
  • 250 g Slagroom
  • 4 stuks IJskersen