Feestelijke garnalencocktail

Garnalen behoren tot de kreeftachtigen en zijn in Nederland een echte delicatesse. Ze hebben een knapperige beet en een fijne, licht nootachtige aroma. Perfect voor hartige én zoete gerechten. Ook zeker perfect voor in een salade zoals deze garnalencocktail.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de garnalen volgens de instructies op de verpakking. Verwijder het staartsegment en spoel de garnalen af met koud water. Laat ze daarna uitlekken. Pel de mandarijnen en snijd in partjes. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes.

    
  2. 2

    Halveer de granaatappel, verwijder de pitjes en vang het sap op. Was de sla en dep droog.

    
  3. 3

    Voor de dressing: meng de yoghurt met het sap van de granaatappel, kurkuma en limoensap en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de salade in porties en serveer met mandarijn, ananas, granaatappelpitjes en de garnalen. Besprenkel met de dressing en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 225 g Garnalen
  • 2 Mandarijnen
  • 1 Ananas
  • 1 Granaatappel
  • 80 g Pluksla
  • 150 g Roomyoghurt
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • Limoensap
  • Zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.