Varkensmedaillons op een bedje van groene asperges

Varkensmedaillons uit de filet gesneden, zijn bijzonder mals. Knapperige groenten zoals de groene asperges passen hier perfect bij!

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Haal de varkensmedaillons uit de verpakking en laat ze in de koelkast ontdooien.

    
  2. 2

    Was de rucola en de kumquats. Snijd de kumquats in plakjes en zet ze apart.

    
  3. 3

    Schil de uien en snijd ze in fijne ringen. Verhit de frituurolie in een pan tot 170 °C. Rol ondertussen de uienringen in een mengsel van bloem en paprikapoeder en frituur de gepaneerde uien goudbruin. Haal de uien uit het vet en dep vervolgens droog met keukenpapier.

    
  4. 4

    Breng ongeveer 300 ml licht gezouten water aan de kook in een steelpan. Leg de diepgevroren asperges in het water en kook ze zachtjes op middelhoog vuur ca. tien minuten gaar.

    
  5. 5

    Verhit wat vet in een pan en bak de medaillons bruin en vervolgens gaar op middelhoog vuur ca. acht minuten.

    
  6. 6

    Leg de asperges op een bord en leg hier vervolgens de medaillons op. Serveer het geheel met vijgenmosterd, gefrituurde uitjes en de schijfjes kumquats.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 12 Stuks Varkensmedaillons in pepermarinade
  • 400 G Groene asperges
  • 4 Stuks Kumquats (een klein citrusvruchtje)
  • 2 Stuks Ui
  • 0.5 L Frituurolie
  • 2 El Bloem en paprikapoeder
  • Zout en peper