Tiramisu

Met donkere bessenmix & speculaasijs

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de donkere bessenmix een nacht in de koelkast ontdooien en vang het vocht op.

    
  2. 2

    Doe het sap in een pan en voeg daar 50 g suiker, geraspte limoenschil en 1 tl speculaaskruiden aan toe en kook het geheel vijf minuten.

    
  3. 3

    Roer de maïzena in koud water en voeg toe in de pan om daarmee de saus te binden.

    
  4. 4

    Roer de bessenmix erdoor en laat daarna afkoelen.

    
  5. 5

    Scheid de eieren en klop het eigeel au bain marie met 1 tl speculaaskruiden, 25 g suiker en een snufje zout tot het schuimachtig is. Haal de kom uit het waterbad en klop het nogmaals totdat het dik is en roer de mascarpone erdoor.

    
  6. 6

    Klop het eiwit met 25g suiker stijf, spatel dit voorzichtig door het mascarponemengsel en laat ongeveer 1 uur afkoelen.

    
  7. 7

    Maak het dessert op door een glas te vullen met afwisselend het speculaasijs, de bessensaus, verkruimelde stukjes speculaas en het mascarponemengsel. Eindig met de bessensaus en versier met stukjes speculaas.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Donkere bessenmix
  • 100 g Suiker
  • 3 tl Speculaaskruiden
  • 1 st Limoen
  • 1 tl Bindmiddel (bijvoorbeeld maïzena)
  • 2 st Eieren
  • 200 gr Mascarpone
  • 100 g Speculaasijs
  • 1 tl Zout
  • 50 g Stukjes speculaas ter decoratie

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.