Zalmtorentje

Zalmtorentje van groene appel, gerookte zalmplakken en rode biet met een mierikswortelcrème.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Snijd de rode bieten in schijven.

    
  2. 2

    Meng de honing, azijn, 8 el olijfolie en een beetje zout door elkaar. Marineer de rode biet daarin.

    
  3. 3

    Roer de roomkaas, crème fraîche, mierikswortel uit pot en geraspte verse mierikswortel tot een glad mengsel en breng op smaak met peper en zout.

    
  4. 4

    Verwijder het klokhuis van de gewassen appel met een appelsnijder en snijd de appel in dunne plakken. Besprenkel de appelschijfjes met sap van een helft van een citroen.

    
  5. 5

    Was de rucola en marineer met 4 el olijfolie, een scheutje citroensap, zout en peper.

    
  6. 6

    Leg een schijfje appel in het midden van het bord. Smeer er mierikswortelcrème op. Verdeel er wat rucolablaadjes, rode biet en de zalmplakken over. Herhaal dit een paar keer om een torentje te krijgen.

    
  7. 7

    Gebruik wat overgebleven rucola en verse dille om te garneren rondom het torentje.

    
  8. 8

    Besprenkel het geheel met de overgebleven marinade van de rode biet.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Gerookte zalmplakken
  • 12 el Olijfolie extra vergine
  • 2 st Rode bieten (voorgekookt en geschild)
  • 1 el Honing
  • 3 el Frambozenazijn
  • 100 g Roomkaas
  • 100 g Crème Fraîche
  • 4 el Mierikswortel uit pot
  • 60 g Verse mierikswortel
  • 1 st Granny Smith appel
  • 1 st Citroen
  • 100 g Rucola
  • 2 st Dille
  • 1 tl Zout en peper