Wortelsoep

Met broccoli en kokos

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de broccoli en halveer de stronkjes.

    
  2. 2

    Breng water aan de kook en kook de broccoli beetgaar. Verwijder de broccoli uit het water en zet opzij.

    
  3. 3

    Verwarm de olie een de pan en fruit de uien aan. Voeg de kerriepoeder toe, roer goed door en doe daarna de wortelschijfjes erbij.

    
  4. 4

    Stoom alles nog samen gedurende drie minuten.

    
  5. 5

    Voeg vervolgens de bouillon en kokosmelk toe en laat afgedekt nog 20 minuten sudderen.

    
  6. 6

    Pureer de soep en voeg daarna de gehalveerde stronkjes broccoli toe. Roer de crème fraîche erdoor en serveer.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Broccoli
  • 400 g Wortelschijfjes
  • 1 el Uienblokjes
  • 1 el Koolzaadolie
  • 500 ml Groentebouillon
  • 250 ml Kokosmelk
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 tl Zout en peper