Wilde zalmfilet

Wilde zalmfilet met een korst van cantharellen.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de zalmfilet afgedekt in de koelkast

    
  2. 2

    Ontdooi de cantharellen en houd een aantal cantharellen apart ter decoratie. Snijd de rest van de cantharellen in kleine stukjes

    
  3. 3

    Schil de sjalot en snijd in kleine blokjes

    
  4. 4

    Hak de walnoten en pijnboompitjes fijn

    
  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    
  6. 6

    Zet een koekenpan op het vuur en bak de cantharellen totdat het vocht is verdampt. Voeg de boter en sjalot toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de walnoten en pijnboompitjes en 1 el olijfolie toe en roer alles goed door elkaar

    
  7. 7

    Dep de ontdooide zalmfilet droog en breng op smaak met een beetje peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal

    
  8. 8

    Verdeel het cantharelmengsel over de zalm en maak het af met gesneden peterselie en de apart gehouden cantharellen

    
  9. 9

    Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st Wilde zalmfilet
  • 400 g Cantharellen
  • 1 el Olijfolie extra vergine
  • 1 st Sjalot
  • 2 el Boter
  • 50 g Walnoten
  • 50 g Pijnboompitten
  • 1 st Citroen
  • 1 el Peterselie
  • 1 tl Zout en peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.