Kabeljauwrugfilets uit de oven

De kabeljauw is een erg voedzame vis vol vitamine A en D. Er kan eindeloos gevarieerd worden met deze vissoort die is geliefd bij jong en oud! Zet met dit recept een heerlijke, voedende maaltijd op tafel! 

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de kabeljauwfilets in de koelkast en verdeel de penne formaggio in een ovenschaal.

    
  2. 2

    Giet de mozzarella af en was de tomaten schoon, snijd beide in kleine blokjes en meng het met de kappertjes.

    
  3. 3

    Was de kabeljauwfilets en dep ze droog, besprenkel met citroensap en breng op smaak met peper en zout.

    
  4. 4

    Leg de filets op de penne in de ovenschaal en bestrooi dit vervolgens met het mengsel van mozzarella, gedroogde tomaat enkappertjes.

    
  5. 5

    Bak het geheel in een voorverwarmde oven gedurende 25-35 minuten op 180 °C. Serveer de kabeljauwfilets samen met de penne en eet smakelijk!

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 g Kabeljauwrugfilets
  • 800 g Penne formaggio
  • 250 g Mozzarella
  • 50 g Gedroogde tomaten in olie
  • 2 el Kleine kappertjes
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Zout en verse peper