Zachte eendenstrips met truffelwortels en aardappelgratin
Reepjes gesneden uit de eendenborstfilet van Duitse herkomst, met huid, gemarineerd met een milde marinade van zoete, gedroogde cranberry's en kruiden.
4
40 Min.
Bereiding:
-
1
Haal de eendenstrips uit de verpakking en laat ze afgedekt in de koelkast ontdooien.
-
2
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
3
Leg de mini-aardappelgratins op een bakplaat met bakpapier en bak deze tot ze goudbruin zijn.
-
4
Hak de truffelcarpaccio zeer fijn en zet apart.
-
5
Smelt de boter in een pan, karamelliseer een beetje suiker en voeg daar de wortels aan toe. Al roerend aanbakken, voeg een beetje water toe en laat 15 minuten koken.
-
6
Voeg de fijngehakte truffels pas aan het einde, voor het serveren, toe aan de wortelen.
-
7
Verhit een beetje olie in een pan en bak de eendenstrips ongeveer 15-20 minuten. Bak op middelhoog vuur en houd warm.
-
8
Voeg de cranberry's en het sap toe en laat inkoken. Eventueel iets indikken met bijvoorbeeld maïzena. Breng op smaak met zout en verse peper.
-
9
Leg een aantal van de eendenstrips op een voorverwarmd bord, serveer de truffelwortelen en de mini-aardappelgratin erbij en maak het af met een beetje cranberryjus.
-
10
Voor de vegetarische variant vervangt u het vlees door een gebakken medaillon van boekweit en linzen.
-
11
Voor de variant voor kinderen vervangt u de eendenstrips door kipfiletreepjes. Serveer de wortelen zonder de truffels.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g Gemarineerde eendenstrips Cranberry-kruiden 2872
- 12 St Mini-aardappelgratin 8385
- 500 g Wortelen extra fijn 5485
- 1 tl Truffelcarpaccio
- 2 el Boter
- 1 el Cranberry's
- 100 ml Cranberrysap
- 1 tl Zout en verse peper en verdikkingsmiddel (maïzena)
Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?
Commentaar