Kipfilet ''Honey Date"

De kipfilet is om vele redenen erg populair. Het is mals, licht verteerbaar, vetarm en goed te combineren met veel groente- en aardappelproducten.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Wikkel ondertussen een reepje spek om alle acht dadels heen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende twintig minuten krokant.

    
  2. 2

    Pureer de resterende dadels samen met een teentje knoflook, sinaasappelsap, zure room, roomkaas en harissapasta en breng op smaak met zout en peper, kerrie en komijn. Zet het mengsel in de koelkast.

    
  3. 3

    Bak de kipfilets in plantaardige olie of boter in een pan aan beide kanten goudbruin. Laat de kipfilets een beetje afkoelen en snijd ze in plakjes.

    
  4. 4

    Snijd de vijgen-walnoot broodjes in acht plakken en rooster ze licht aan.

    
  5. 5

    Bestrijk de sneetjes brood met de eerder gemaakte crème, leg de kipfiletreepjes erop en serveer met de in spek gewikkelde dadels.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Kipfilet
  • 2 stuks Vijgen-walnoot broodjes
  • 12 stuks Gedroogde dadels
  • 1 stuk Teentje knoflook
  • 1 el Sinaasappelsap
  • 3 el Zure room en roomkaas
  • 0.5 tl Harissapasta (naar smaak)
  • 4 reepjes Spek
  • 2 el Zout, peper, kerrie, komijn, plantaardige olie/ boter