Zwarte heilbot met citroensaus & groene asperges

De zwarte heilbot wordt gevangen in de koude wateren van het noorden. Het vruchtvlees is wit, bijzonder mals en wordt beschouwd als een ware delicatesse.
 

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de heilbot en dep droog.

    
  2. 2

    Schil de sjalot, hak zeer fijn en smoor in 1el boter. Voeg de visbouillon, de citroensap en de citroenschil toe en reduceer dit tijdens het sudderen. Breng op smaak met zout en peper, giet door een zeef en houd het warm.

    
  3. 3

    Breng in een pan water aan de kook met een scheutje zout. Voeg de bevroren asperges toe aan het kokende water en kook zachtjes voor ongeveer 10 minuten op een matig vuur, afgedekt.

    
  4. 4

    Bak ondertussen de heilbotfilets in de resterende boter in angeveer 6 minuten tot ze mals zijn. Breng op smaak met zout en verse peper.

    
  5. 5

    Roer de crème fraîche door de citroensaus voor het opdienen. Schenk vervolgens de citroensaus op het bord en plaats de groene asperges in het midden.

    
  6. 6

    Plaats de heilbot op de asperges en serveer met een beetje dragon.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Zwarte heilbotfilets
  • 200 g Groene asperges
  • 1 stuks Biologische citroen
  • 1 stuks Sjalot
  • 2 el Crème fraîche
  • Zout, verse peper en dragon
  • 3 el Boter

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.