Kabeljauwfilet met lavendelmarinade op een bedje van boontjes

Deze combinatie van kruiden met de kabeljauwfilets is onweerstaanbaar! Een recept met heerlijke producten.

Personen
4
Tijd
90 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de kabeljauwfilets en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier.

    
  2. 2

    Meng de lavendelbloesem en de peper met twee theelepeltjes olijfolie in een kleine kom. Leg de filets in een ondiepe schaal en marineer de filets met het pepermengsel, laat het een uur in de koelkast intrekken.

    
  3. 3

    Was en schil de aardappelen. Schil en snijd de uien in fijne blokjes.

    
  4. 4

    Kook vervolgens de aardappelen in een beetje gezouten water ongeveer 20 minuten gaar, giet hierna de aardappelen af.

    
  5. 5

    Verhit wat olijolie in een pan en bak de kabeljauwfilets op middelhoog vuur. Draai ze beide één keer gedurende de gaartijd om te voorkomen dat de filets uit elkaar vallen. Voeg aan het einde van de bereidingstijd de uien toe en een eetlepel boter.

    
  6. 6

    Kook ondertussen de sperziebonen in kokend water met zout ongeveer zes minuten beetgaar, giet vervolgens het water af en breng eventueel op smaak met zout, peper en boter. Laat de deksel op de pan om het warm te houden.

    
  7. 7

    Leg als eerste de boontjes neer en garneer deze met een beetje uienboter. Leg vervolgens de kabeljauwfilets op het bedje van boontjes en verdeel de aardappelen over het bord. Garneer het geheel met nog wat lavendel.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Stuks Kabeljauwrugfilets
  • 600 G Prinsessenbonen
  • 3 El Olijfolie
  • 1 Tl Gedroogde lavendel
  • 1 Tl Grof gemalen peper
  • 500 G Aardappelen
  • 1 Stuks Rode ui
  • 1 Tl Zout en verse peper