Kippenborstfilet met cranberrysaus en pommes duchesse

Hoofdgerecht

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150 °C.

    
  2. 2

    Haal de kippenborstfilets uit de verpakking en laat een beetje ontdooien.

    
  3. 3

    Hak de cranberry´s grof.

    
  4. 4

    Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop de pommes duchesse en bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.

    
  5. 5

    Verwarm intussen olie in een pan en bak de kippenborstfilets op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten aan elke kant.

    
  6. 6

    Haal uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en verse peper. Bedek de ovenschaal met bakpapier of aluminiumfolie en bak in de oven gedurende tien minuten.

    
  7. 7

    Voeg aan de pan waarin de kip is gebakken de groentebouillon en rode wijn toe en laat het geheel op middelhoog vuur voor de helft inkoken.

    
  8. 8

    Voeg de cranberry´s en de oregano toe en laat nog vijf minuten sudderen. Breng op smaak met zout en verse peper.

    
  9. 9

    Leg de saus op een voorverwarmd bord en leg daarop een kippenborstfilet. Maak het geheel af met drie stuks pommes duchesse per bord. Serveer met een salade.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 st Ongepaneerde kippenborstfilet
  • 100 gr Gedroogde cranberry´s
  • 400 gr Pommes duchesse
  • 1 el Olijfolie
  • 200 ml Groentebouillon
  • 200 ml Cabernet Sauvignon Domaine de Cantaussel
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 tl Zout, verse peper