Edel voorgerecht van gerookte zalm

Gerookte Noorse zalmplakken van de beste kwaliteit, een speciaal voorgerecht.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Ontdooi de gerookte zalm in de verpakking in de koelkast.

    
  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    
  3. 3

    Roer de roomkaas met een beetje water en de tuinkruiden tot een romig mengsel.

    
  4. 4

    Leg de röstisticks op een bakplaat met bakpapier en bak in circa 14 minuten goudbruin. Draai de sticks halverwege de bereiding eenmaal om.

    
  5. 5

    Gebruik een langwerpig bord voor het opmaken. Leg rechts een stapeltje röstisticks, drapeer de gerookte zalmplakken links op het bord en zet een bakje met de roomkaas in het midden. Serveer met grofgemalen peper.

    
  6. 6

    Voor de vegetarische variant vervangt u de gerookte zalmplakken door een hummusdip van gepureerde kikkererwten, gekookte pompoenblokjes, tahini, zout, komijn, paprika, koriander en citroen. Bestrooi met pijnboompitjes.

    
  7. 7

    Voor de variant voor kinderen vervangt u de zalm door een bakje ketchup voor bij de röstisticks. Serveer met wat groenten naar wens uit de oven.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Röstisticks 2894
  • 150 g Gerookte zalmplakken 8951
  • 200 g Roomkaas
  • 6 tl Tuinkruiden
  • 1 tl Verse zwarte peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.