Walnoot-abrikozen sorbet met lavendel

Lavendel is een plantsoort uit de muntfamilie. Lavendel wordt al lang gebruikt als sierplant of voor de heerlijke geur, maar ook als medicinale plant. Bij eismann gebruiken we de plant met kalmerende werking ook in de keuken, de kleur van de plant breekt mooi in het kleurencontrast.

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Hak de walnoten grof. Breng de suiker en drie eetlepels water aan de kook en voeg de walnoten toe. Roer voortdurend het suikermengsel tot het licht gekaramelliseerd is. Leg de bedekte walnoten op bakpapier en laat afkoelen.

    
  2. 2

    Was de abrikozen en halveer ze, verwijder de pit en snijd de abrikoos in vier of in acht partjes. Doe de partjes in een kom.

    
  3. 3

    Breng 100ml water met de sinaasappelsap, vanillepulp, lavendelhoning en de lavendelbloemen aan de kook en laat dit even doorkoken. Roer de Amaretto erdoor en giet het geheel over de abrikozen partjes, meng voorzichtig en laat minimaal een uur marineren.

    
  4. 4

    Schik nu de abrikozen, walnoten en twee bollen ijs in een glas of kom. Versier het geheel met lavendel.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 bollen Walnootijs
  • 50 g Walnoothelften
  • 8 stuks Rijpe abrikozen
  • 8 el Sinaasappelsap
  • 4 el Amaretto
  • 1 stengel Verse vanille
  • 4 Stengels Lavendel boemen