Pompoensoep

Met ciabattacroutons

Personen
4
Tijd
30 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Schil, was en snijd de zoete aardappelen in kleine stukjes.

    
  2. 2

    Fruit de ui, knoflook, gember, zoete aardappel en de pompoenblokjes aan in een pan met boter.

    
  3. 3

    Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen.

    
  4. 4

    Snijd de ciabattabroodjes in blokjes en rooster deze in olijfolie in een koekenpan totdat ze krokant zijn.

    
  5. 5

    Pureer de soep en verfijn met limoensap en roomkaas en breng op smaak met kruiden.

    
  6. 6

    Serveer de soep in een mooie kom en garneer met de ciabattacroutons.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Pompoenblokjes
  • 2 st. Ciabattabroodjes
  • 2 el Uienblokjes
  • 750 ml Groentebouillon
  • 200 g Zoete aardappelen
  • 1 tl Gehakte gember
  • 1 tl Gehakte knoflook
  • 2 el Boter
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Limoensap
  • 2 el Roomkaas
  • 1 tl Zout, peper, kaneel, nootmuskaat