Caesar speltburger

Smakelijke burgers met kip en Parmezaan op een speltbroodje in de vorm van een zon, daar ga je automatisch van stralen!

Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 °C, bak de speltbroodjes zoals vermeld op de verpakking.

    
  2. 2

    Snijd de broodjes horizontaal doormidden en rooster de helften op de grill.

    
  3. 3

    Wrijf de geroosterde helften in met de knoflookteentjes.

    
  4. 4

    Hak de ansjovis en de Parmezaanse kaas fijn, meng dit in een kom samen met de yoghurt en mayonaise tot een gladde massa. Breng op smaak met zwarte peper.

    
  5. 5

    Bak de spek in een pan zonder vet. Snijd de tomaten in plakken, schil de ui en snijd in ringen.

    
  6. 6

    Grill de kipfilet drie minuten per kant in een grillpan of grillplaat.

    
  7. 7

    Besmeer de onderste helft van het broodje met de ansjovismayonaise en beleg vervolgens met sla en tomaat.

    
  8. 8

    Leg er twee kipfilethaasjes op en doe er nog wat kloddertjes mayonaise op. Verdeel de uienringen en spek en maak af met de bovenste helft van het broodje.

    

Serveertips

Serveer met onze spiraalfrietjes!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Speltbroodjes
  • 8 stuks Kipfilethaasjes "Kruiden-lijnzaad"
  • 2 el Olijfolie extra vergine
  • 8 plakjes Spek
  • 2 stuks Tomaten
  • 1 Krop Romaine sla
  • 1 stuk Rode ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 5 filets Ansjovis
  • 70 g Yoghurt
  • 70 g Mayonaise
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 snufje Zwarte peper