Calamares met kruiden en aioli

Calamari is een traditioneel mediterraans gerecht, gemaakt van inktvisringen. Door het heerlijke knapperige laagje beslag om de inktvis, is het ook een zeer populair gerecht bij kinderen. Serveer de calamares met kruiden, zeezout en aioli om lekker in te dippen.
Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Doe knoflookblokjes, olijfolie, ei, mosterd, zout, peper en citroensap in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer in gelijkmatige bewegingen van onder naar boven. Mix tot een romige massa. doe de aioli in een kleine kom en dek af totdat u gaat serveren. Bewaar in de koelkast.

    
  2. 2

    Verwarm de friteuse op 180°C en frituur de calamares in porties voor ongeveer 5 minuten totdat ze knapperig zijn. Leg ze op keukenpapier.

    
  3. 3

    voeg de kruiden toe aan de olie gedurende 10 seconden (het wordt bitter wanneer het langer gefrituurd wordt). Laat uitlekken op keukenpapier.

    
  4. 4

    Leg de calamares en de kruiden op een bord, breng op smaak met zeezout en verse peper en serveer met de aioli als dipsaus.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Calamares
  • 200 ml Olijfolie extra vergine
  • 4 el Knoflookblokjes
  • 1 Ei
  • 1 tl Mosterd
  • 1 tl Citroensap
  • Verse kruiden naar wens: basolicum, peterselie, salie, dragon...
  • Zeezout
  • Verse peper

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.