Bloemkool-crèmesoep met kip en chili

Onze bloemkool-crèmesoep is snel klaar en smaakt altijd goed. Wie er een hele maaltijd uit wil toveren en een beetje durft te experimenten, bereidt ook bliksemsnel de soep met pikante chili kipblokjes voor. Klassiek of licht scherp, deze soep is geweldig!
Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Laat de kipfilet ongeveer 30 minuten ontdooien en dep ze daarna droog. Snijd de kip in kleine blokjes.

    
  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan. Voeg de uienblokjes toe en fruit deze aan. Voeg de bloemkool toe en laat kort sudderen. Strooi er naar smaak zout en peper over en kook het geheel in 1 liter water en de slagroom. Dek de pan af en laat het gedurende 15 minuten op middelhoog vuur koken.

    
  3. 3

    In de tussentijd verhit u de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Voeg een gesneden rode peper toe zodra de kip bijna gaar is. Daarna kruiden met zout en peper.

    
  4. 4

    Pureer de soep in de blender of met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper, vers geraspte nootmuskaat en citroensap.

    
  5. 5

    Vul de soep in glazen of kopjes en versier met de kipfiletblokjes.

    
  6. 6

    Tip: ook lekker zonder vlees. Combineer met een broodje met olijfolie en chili.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1000 g Bloemkool
  • Peper
  • Zout
  • 2 tl Citroensap
  • 200 ml Slagroom
  • 1 stuk Rode peper
  • 2 stuks Ongepaneerde kippenborstfilet
  • 4 el Olijfolie extra vergine
  • 2 EL Uienblokjes
  • Vers geraspte nootmuskaat

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.