Appelpartjes met ijs

Een heerlijke samenstelling van witte wijn, gebakken appels en karamel-ijs. Probeer het dessert zelf en ontdek nieuwe smaakcombinaties.
Personen
4
Tijd
40 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Schil de appels en snijd ze in fijne partjes. Besprenkel met citroensap zodat ze niet bruin worden.

    
  2. 2

    Kook de witte wijn met suiker en het kaneelstokje en kook hierin de appels beetgaar.

    
  3. 3

    Rooster de gehakte amandelstukjes in een pan totdat ze goudbruin zijn.

    
  4. 4

    Leg de appelpartjes op een mooi bord of schaal en besprenkel met wat witte wijn.

    
  5. 5

    Leg een grote bol ijs op de appelpartjes en serveer met de gehakte amandelstukjes en blaadjes munt.

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g Groene appel
  • 250 ml Droge witte wijn
  • 2 el Suiker
  • 1 Stuk Kaneelstokje
  • 50 g Gehakte amandel
  • 4 Bolletjes Vanille-Bourbon
  • Muntblaadjes
  • 1 Stuk Citroen

Wat vindt u van deze eismann-bijdrage?

Om een reactie te plaatsen graag inloggen of registreren.

Commentaar

Voor dit artikel is nog geen commentaar aanwezig. Wees de eerste die dit artikel becommentariëerd.