Apfelstrudel Vanille Brûlée

Traditioneel komt de apfelstrudel uit Oostenrijk, waar elk gezin haar eigen familierecept heeft. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: het flinterdunne strudeldeeg, dat is gevuld met appels uit eigen tuin. Warm uit de oven smaakt het bijzonder lekker met een bolletje ijs.

Personen
4
Tijd
45 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Leg de Apfelstrudel op een bakplaat met bakpapier en bak het gedurende 35-40 minuten af op 200°C.

    
  2. 2

    Snijd de Apfelstrudel in vieren en verdeel over de borden.

    
  3. 3

    Strooi de bruine suiker over de Apfelstrudel en karameliseer kort met een brander of grill van de oven.

    
  4. 4

    Bestrooi de speculaaskruiden over de Apfelstrudel en leg een bolletje vanille-ijs op elk bord

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 stuk Apfelstrudel
  • 4 bolletjes Vanille-bourbon
  • 4 tl Bruine suiker
  • 2 tl Speculaaskruiden