Vis snel en gemakkelijk ontdooien

Heeft u zin in een overheerlijk visgerecht, maar bent u vergeten de vis op tijd te ontdooien? Ontdek in dit blog welke mogelijkheden er zijn en waar u op moet letten om dit te voorkomen.


Heeft u zin in een overheerlijk visgerecht, maar bent u vergeten de vis op tijd te ontdooien? Ontdek in onze blog welke mogelijkheden er zijn en waar u op moet letten om dit te voorkomen.

Vis snel en gemakkelijk ontdooien

U wilt vis bereiden en bent vergeten het op tijd in de koelkast te leggen, waar het langzaam kan ontdooien. Geen zorgen, we hebben een aantal goede tips voor u! Vis is niet alleen erg lekker, maar draagt ook bij aan een uitgebalanceerd dieet vol met belangrijke voedingsstoffen. Denk daarbij aan eiwitten, vetzuren, vitamines en mineralen. Om de bereiding perfect te laten verlopen is het raadzaam om de vis op tijd te ontdooien. We geven u twee tips mee die een heerlijk visgerecht niet in de weg mogen staan.

Zacht en veilig

Het langzaam laten ontdooien van de vis heeft de voorkeur. Goede dingen duren een tijdje, dus de vis brengt de nacht door in de koelkast voor de geplande voorbereiding. Op die manier blijven de smaak en de juiste consistentie optimaal bewaard:

1. Leg de vis in een grote bak met deksel, zodat deze afgesloten kan worden.

2. Zet de bak in de koelkast en zorg voor een constante afkoeling.

3. Direct voor de bereiding wordt de ontdooide vis uit de koelkast gehaald.

4. Giet de (eventuele) condens weg.

5. De vis zou nu dezelfde geur en textuur moeten hebben als verse vis.

Veel plezier met koken en geniet ervan!

Kort en krachtig

Soms moet het bereiden van een lekkere maaltijd sneller gaan. U kunt in de verleiding komen om uw vis sneller te ontdooien door het in een ruimte met kamertemperatuur te leggen. Dit raden wij u echter af, omdat het lijdt onder de kwaliteit van de vis. Het werkt beter en veiliger als u de vis in een bak met koud water legt.

1. Plaats de vis in een diepvrieszak en sluit deze goed af zodat er geen water kan binnendringen.

2. Vul een bak waar de vis goed in past met koud water. Let op: Gebruik geen heet water, anders zal de vis ongelijkmatig ontdooien en vatbaar worden voor bacteriën.

3. Leg de vis in de bak met water en zorg ervoor dat de vis volledig onder water is. Het is een idee om de bak met een bord te bedekken.

4. Na ongeveer een uur is de vis ontdooid en kunt u doorgaan met uw bereiding.

5. Tip: Zeer dunne filets kunnen snel worden ontdooid onder stromend, koud water. Eet smakelijk!