Vertrouwen in onze viskwaliteit

Wij zijn trots op onze vis en dat is niet zonder reden. Lees de feiten over de kwaliteit van de vis van eismann en over onze kwaliteitszorg...


We zijn trots op onze vis - en niet zonder reden. Lees alle feiten over de viskwaliteit bij eismann en over onze kwaliteitszorg.

 

"Opgepompt vlees"

 

Opgepompt vlees maakt de consument bezorgd. Ook bij vis hoort men dat er water in de vis wordt gesproeid, zodat het meer gewicht heeft. Dit is waar eismann zich absoluut van distantieert. Bij eismann is een kabeljauwfilet 100% kabeljauw. 

 

DNA Analyse

 

Door DNA-analyse uit te voeren kan de soort vis en schaal- en schelpdieren met zekerheid worden geïdentificeerd. Dit zorgt er absoluut voor dat niet-inferieure vis voor dezelfde prijs wordt verkocht. Vooral bij hoogwaardige visproducten, waar in de meeste gevallen dagprijzen worden betaald, controleren we de soort door middel van een DNA-analyse.

 

Hygiene

 

Vis van eismann wordt altijd verpakt op de manier dat het beste is voor dat product. De verpakking beschermt tegen uitdroging en besmetting. Op de verpakking staat belangrijke informatie zoals handelsnaam, houdbaarheidsdatum, instructies voor bereiding, voedingswaarde, etc.

 

eismann-kwaliteit

 

Over het algemeen verwijst de eismann-kwaliteitsbelofte van vis naar:

Vistechniek: de vis en zeevruchten worden gevangen waarbij de omgeving wordt bespaard.

Filet: wanneer er filet opstaat, zit er ook echt alleen filet in. Daarop kunt u rekenen.

Garnalen: een garnaal is een garnaal, 100%!

Kalibratie: het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de stukken dezelfde grootte en dezelfde dikte hebben. Dit is natuurlijk ook een voordeel in de bereiding.

 

Kwaliteitscontrole

 

Hoe wordt de eismann-viskwaliteit gecontroleerd en gewaarborgd? We onderscheiden twee soorten kwaliteitscontroles bij eismann: Interne testen: sensorische en fysieke parameters worden rechtstreeks uitgevoerd door de eismann-kwaliteitsgarantie. Deze omvatten: wegen, meten, temperatuurregeling en sensorische evaluatie. Externe testen: Alle verdere tests en hygiënische controles worden extern uitgevoerd. Er is dus altijd een neutraal objectief rapport over de analyse en gemeten waarden.

 

Grondstoffen en visgebieden

 

Als er verschillen zijn in herkomst en kwaliteit, hebben verschillende visgebieden invloed op de kwaliteit. Zou het daarom kunnen dat producten goedkoop zijn omdat ze van 'goedkope' teelt / visgebieden komen? Er zijn geen "goedkope visgebieden" maar er zijn verschillende soorten, zoals voor zeeduivel, heek of kabeljauw, visgebieden. Bijvoorbeeld: de heek komt uit Zuid-Amerika en de Kaap de Goede Hoop (top van Zuid-Afrika). De Zuid-Amerikaanse heek uit warmer water heeft een intensere smaak en groeit sneller. Klanten van eismann geven de voorkeur aan de heek van de Kaap, die milder is van smaak en geur, maar ook duurder is omdat deze langzaam groeit in de koudere wateren van de Kaap de Goede Hoop.