Kinderen, het eten is klaar...

Spelen en kind zijn maakt hongerig! Dan is het goed dat het eten snel op tafel staat, zonder te veel stress en zorgen. Met onze gerechten creëert u een positieve sfeer!


Degenen die kinderen hebben zullen het herkennen: samen eten is niet altijd gezellig. Soms moet het snel en soms begint de stress al met plannen en winkelen. Wij hebben nagedacht over hoe het samen eten lekker en plezierig kan zijn voor het hele gezin:

1. Samen plannen
Afhankelijk van de leeftijd, is het nuttig om de kinderen te betrekken bij het maaltijdplan. De ene dag iets gezonds, de andere dag iets nieuws proberen en de andere dag het favoriete eten van de kinderen. Zo kunnen ze uitkijken naar hun favoriete maaltijd, maar voelen ze zich ook betrokken bij de rest van de maaltijden op de andere dagen.

2. Zorg voor een ontspannen sfeer
Tijdens het eten komen vaak alle gespreksonderwerpen op tafel. Wat er die dag gebeurd is en wat er gaande is binnen het gezin. Het is een goede manier om alles te bespreken. Verplaats echter (hele) negatieve onderwerpen naar een ander moment, zodat er geen negatieve verbinding wordt gemaakt met een negatieve gebeurtenis en gezamenlijk eten.

3. Probeer het eens
Smaak blijft altijd ontwikkelen en alle fase's van 'ik lust niks' gaan weer voorbij. Het kan een aantal pogingen duren voordat een kind een bepaalde smaak lekker vindt, maar blijf proberen.

4. Realistisch blijven
Het ideale scenario waarin het hele gezin gelukkig en tevreden aan tafel zit, is vaak niet de realiteit. Het enige wat je als ouder zijnde kunt doen is een gastvrije, ontspannen sfeer creëren waaraan kinderen willen deelnemen.

5. Niet overweldigend
Ouders hebben vaak verschillende ideeën over hoe een kind zich aan tafel moet gedragen. Zit stil, knoei niet, eet niet te snel of juist te langzaam, bord leegeten.. Afhankelijk van de leeftijd en situatie: een kind kan niet aan alle verwachten voldoen. Blijf ontspannen en oefen niet te veel druk uit!

 

De eismann-joker: met onze kant-en-klare gerechten en ingrediënten helpen wij mee om een stressvrije maaltijd te bereiden. De meeste maaltijden zijn portioneerbaar waardoor u zelf kunt kiezen hoeveel u bereidt. Van pasta's tot aardappelgerechten en van noedels tot curry's, er is voor ieder wat wils. Geschikt van jong tot oud.

Het belangrijkste is dat eten leuk is en dat er naar uitgekeken wordt! Heeft u nog tips?