Cheesecake versieren

Leuke activiteit voor een (kinder)feestje: cheesecake versieren!


Super praktisch: dit leuke idee is perfect als activiteit op een feestje of gewoon op een regenachtige weekenddag.

Steek in een punt (ontdooide) cheesecake een ijslollystokje en laat ze dan weer 30 minuten opstijven in de vriezer. Zet alle versieren klaar voor de cheesecake. Smelt bijvoorbeeld chocolade (naar wens witte, melk- of pure chocolade), zet bakjes klaar met nootjes, smarties, spekjes e.d. De gesmolten chocolade zorgt ervoor dat de versiering blijft plakken. Tip: leg de punten op bakpapier om geklieder te voorkomen!

Rocky road

Noten, koekjes en marshmallows vormen samen 'rocky road', een populaire Australische snack. Met chocolade als basis worden deze ingrediënten ook een visueel hoogtepunt op de cheesecakelolly.


Knapperige noot

Hak hazelnootwafeltjes in kleine stukjes en meng met de gesmolten chocolade. Versier met nog wat van de wafeltjes en maak het af met chocolade koffiebonen.


Popcorn en cashewnoten

Knapperige stukjes popcorn en cashewnoten zorgen voor een spannende combinatie die waarschijnlijk niet lang blijft liggen voordat deze wordt opgegeten!


Witte chocolade met aardbeien en pistache

Cheesecake en fruit gaan perfect samen, in dit geval gedroogde aardbeien of frambozen met stukjes pistache voor een fijn contrast.