Zalmfilet op een bedje van zoete aardappel en boerenkool

Superfood met haar bijzondere ingrediënten geven uw lichaam iets speciaals. Zoete aardappelen bevatten bijvoorbeeld veel vezels en antioxidanten. Zalmfilet is erg lekker en valt op door haar hoge gehalte aan onverzadigde omega 3 vetten. Daarnaast zorgt de boerenkool voor uw dagelijkse portie vitamine C.

Personen
4
Tijd
20 Min.
Moeilijkheid
Waardering

Bereiding:

  1. 1

    Neem de bevroren zalmfilet uit de verpakking en laat het product ontdooien in de koelkast.

    
  2. 2

    Leg de zalmfilets met de huid naar beneden in de oven met bakpapier en zet in een voorverwarmde oven op 160°C boven- en onderwarmte gedurende ongeveer 30 minuten.

    
  3. 3

    Bereid ondertussen de zoete aardappel-boerenkoolpan ongeveer 10 minuten in een hete pan op middelmatige temperatuur. Roer verschillende keren tijdens het bereiden.

    
  4. 4

    Was de kruiden, droog ze af en hak ze vervolgens fijn.

    
  5. 5

    Leg de boerenkool met de zoete aardappelen op het bord en leg de vis erop. Strooi vervolgens de verse kruiden eroverheen en serveer!

    

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stuks Zalmfilet "Noorderlicht"
  • 800 g Zoete aardappel-boerenkoolpan
  • Kruiden naar wens: dille, bieslook, munt, peterselie, rucola etc.